Deze 10 koffiezetapparaten moet je zeker even bekijken

Koffiezetapparaten, wat heb je veel keuze. Van volautomatische espressomachines, pistonmachines en Nespresso apparaten, tot Senseo apparaten, filter koffiezetapparaten en de ouderwetse cafetieres. Maar waar draait het nu eigenlijk om? Koffie! Lekkere koffie, helemaal naar jouw smaak. Misschien weet je al welk type apparaat je graag zou willen hebben? Of nog niet? Op deze pagina bieden we hulp met een selectie van type apparaten met een verwijzing naar een betreffende aanbieder:

Inhoudsopgave:

  1. Koffiezetapparaat bonen
  2. Koffiezetapparaat filter en Braun in het bijzonder
  3. Percolator koffie
  4. Koffiezetapparaat met thermoskan
  5. Siemens koffiemachines
  6. Philips koffiezetapparaat
  7. DeLonghi koffiemachines
  8. Sage koffiemachine
  9. Jura koffiemachines, volautomatische espressomachine
  10. Dolce Gusto cappuccino

Onze top 10 van koffiezetapparaten

Hieronder vind je onze top 10 van koffiezetapparaten. Een top 10 met verschillende type koffiemachines, verschillende systemen maar ook verschillende merken. Lees alle mogelijkheden om je breed te oriënteren of ga direct naar het type apparaat van jouw voorkeur. Op zoek naar actuele aanbiedingen of kortingsacties voor machines? Ook deze vind je in de vermeldingen hieronder. Klik eenvoudig door naar de site van de aanbieder om direct uit te komen bij het apparaat wat je zoekt, tegen de beste prijs.

koffiezetapparaat bonen
Bron: Coolblue

Koffiezetapparaat bonen

Het bonen koffiezetapparaat is ontzettend populair. En dat is niet voor niets. Met een bonenmachine ben je niet afhankelijk van een producent of merk als het gaat om jouw koffie. Je kunt zelf bepalen waar je de koffiebonen haalt. Zo heb je ook de prijs per kopje koffie goed zelf in de hand. Wel zijn er natuurlijk heel veel verschillende koffiezetapparaten geschikt voor bonen.

Binnen deze categorie zijn de volautomatische espressomachines heel erg gewild. De bonen worden door de machine zelf gemalen en in de zetgroep gedaan. Daarna pompt de machine het water er onder hoge druk (9 -15 bar) doorheen. Kijk goed of je de zetgroep zelf uit de machine kunt halen om schoon te maken. Via de volgende link hebben we de top 10 best verkochte volautomatische bonenmachines van Coolblue voor je toegevoegd ter vergelijking:

koffiezetapparaat filter
Bron: Coolblue

Koffiezetapparaat filter en Braun in het bijzonder

Het filter koffiezetapparaat is al geruime tijd onder ons. Wat eens begon met niet meer dan een plastic filterhouder boven een kopje, gaat inmiddels eenvoudiger via een machine. Er zijn verschillende voordelen met filterkoffie. Zo is snelfiltermaling koffie vrijwel overal en in veel verschillende merken verkrijgbaar, tegen aantrekkelijke prijzen. Ook de papieren filters zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. (let bij de aanschaf op het filternummer!) Het afval kan in de groene bak en is dus duurzaam, er zijn zelfs claims dat sommige planten het er goed op doen.

Verder is er voor de gezondheid een voordeel omdat de minder gezonde vetten uit de koffie zouden achterblijven in het filter. Het merk Braun is al vele jaren een vaste waarde als het gaat om filter koffiezetapparaten. Vaak ook komen ze als beste uit de test bij de Consumentenbond. Het Braun koffiezetapparaat staat bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ook zijn veel van de, veelal glazen koffiekannen goed los verkrijgbaar. Vind via de volgend link een top 10 van populaire Braun koffiemachines bij Coolblue:

percolator koffie
Bron: Coolblue

Percolator koffie

Percolator koffie was lange tijd dé manier van koffie zetten. Ze staan niet alleen heel leuk in de keuken, je kunt er ook heerlijke koffie mee zetten. Niet voor niets vind je in Italië nog in veel huishoudens een ouderwetse percolator.

In veel van de potjes kan zowel snelfilterkoffie als espressomaling koffie. Je kunt zelf dus bepalen welke koffie je gebruikt en of je deze gemalen koopt of zelf vers maalt met een koffiemolen. Beetje water erin en op het vuur of op de (inductie) kookplaat. Steeds vaker zijn er ook elektrische percolators verkrijgbaar overigens. Bekijk eens deze top 10 bij Coolblue:

koffiezetapparaat met thermoskan
Bron: BCC

Koffiezetapparaat met thermoskan

Een koffiezetapparaat met thermoskan is handig, efficiënt én gaat zeer verantwoord om met energieverbruik. Het drinken van koffie is in veel landen een sociale aangelegenheid. Zo ook in Nederland. Even samen “een bakkie doen”.

Bij verjaardagen, bezoek bij vrienden of andere gelegenheden met meerdere koffieliefhebbers, is zo’n thermoskan natuurlijk super handig. Of je bent zelf een “grootverbruiker”, met de thermoskan bij de hand kun je even vooruit. Je gebruikt de koffiemachine met thermoskan vaak met een filter en gemalen koffie. Hier heb je dus ook volledig vrije keuze over jouw favoriete basis. Klik op de link hieronder voor een selectie bij BCC:

Siemens koffiemachines
Bron: Bundles

Siemens koffiemachines

Siemens koffiemachines behoren tot de betere kwaliteitscategorie. Het merk Siemens is natuurlijk op heel veel vlakken in de keuken, voor huishoudelijke apparatuur en daarbuiten een betrouwbaar en degelijk Duits merk. Ze zijn niet de goedkoopste maar dan heb je wel kwaliteit in huis. Er komen steeds meer mogelijkheden om ook dit type, duurdere machines voor een breed publiek mogelijk te maken.

Zo kun je tegenwoordig een Siemens koffiemachine huren of leasen op abonnementsbasis. Je krijgt dan een prachtig koffieapparaat, de koffiebonen én onderhoud voor een overzichtelijk vast bedrag per kopje. Koffie as a service. Hoe het werkt? Volg onderstaande link naar Bundles:

Philips koffiezetapparaat
Bron: Expert

Philips koffiezetapparaat

Een Philips koffiezetapparaat is al heel lang een vaste waarde in de keuken. Waar het merk zich steeds meer heeft teruggetrokken uit de huishoudelijke apparatuur, zijn ze nog steeds sterk in koffiezetapparaten. Misschien wel het meest bekende voorbeeld is de Philips Senseo koffiemachine. Inmiddels is de zoveelste generatie in de verkoop en zijn er diverse verschillende soorten machines in zeer uiteenlopende kleuren.

Gemak is hierbij een veelgehoord argument. Door de handig verpakte en gedoseerde koffiepads is deze machine inmiddels in veel keukens te vinden. Maar ook voor een koffiefilter apparaat of volautomatische koffiemachine kun je terecht bij Philips. Hieronder vind je een mooi overzicht van alle type machines die Philips aanbiedt bij Expert:

DeLonghi kofiemachines
Bron: Coolblue

DeLonghi koffiemachines

De DeLonghi koffiemachines staan in heel veel top 10 overzichten van verschillende aanbieders. Ook komen ze vaak goed uit tests. We hebben het dan over volautomaten cq. espressomachines. De machines van DeLonghi scoren vaak goed op prijs/kwaliteit. Ze hebben een breed scala aan types. Van een instapmodel met al erg veel functies van rond de € 300, tot de meer uitgebreidere reeks met bijvoorbeeld melkopschuimsysteem. Met die laatste maak je super eenvoudig een heerlijk kopje espresso, cappuccino of latte macchiato.

Bij veel modellen kun je zelf de malingsgraad van de koffiebonen instellen én ook de hoeveelheid bonen per kopje. Zo kun je de koffiemachines van DeLonghi helemaal naar jouw smaak afstellen. Coolblue heeft een mooie pagina gemaakt met alle series naast elkaar vergeleken. Bekijk het via de volgende link:

Sage koffiemachine
Bron: Coolblue

Sage koffiemachine

Met een Sage koffiemachine haal je niet alleen kwaliteit in huis, er is bij dit merk ook heel veel oog voor design. Het oog wil immers ook wat in jouw keuken! Sage heeft een brede range aan producten, van Nespresso machines tot de Barista Express Pistonmachine.

Die laatste biedt een unieke combinatie van gemak én professionaliteit. Met de geïntegreerde koffiemolen maal je super vers jouw favoriete koffieboon, direct in de houder, die je daarna direct aan de machine koppelt. Een verse espresso in een handomdraai met volledige vrijheid qua smaak en type boon. Bekijk een overzicht van Sage koffiemachines via de link hieronder:

Jura koffiemachines
Bron: Coolblue

Jura koffiemachines, volautomatische espressomachine

Jura koffiemachines staan al jaren hoog in de top. Zeer degelijke kwaliteit én strak design. De koffie uit een Jura machine is altijd vers gemalen, niet uit een cup. Welke koffiespecialiteit jouw voorkeur ook heeft, met deze volautomatische espressomachines kun je alle kanten op. Van het kleinste model de Ena tot de grotere machines die ook heel geschikt zijn voor zakelijke situaties zoals kleine kantoren.

Met een waterfilter erbij hoef je de machines ook maar weinig te ontkalken. Alleen de zetgroep moet regelmatig schoongemaakt worden, voor de duurzaamheid van de machine én het lekkerste kopje koffie. Voor een overzicht van Jura koffiemachines, van instapmodel tot topklasse, kijk je bij Coolblue via de volgende link:

Dolce Gusto cappuccino
Bron: Expert

Dolce Gusto cappuccino

Voor de Dolce Gusto Cappuccino machines wordt reclame gemaakt met de slogan “Jouw koffiebar, gewoon thuis”. Dat zegt natuurlijk alles. Het merkt van Nescafé zet met de speciale cups (verkrijgbaar via o.a. de supermarkt) in op gemak en veelzijdigheid.

Met letterlijk één druk op de knop een cappuccino? Dat kan met dit systeem. In één cup zit dan bijvoorbeeld melk én oploskoffie. Je kunt daarom met dit systeem alle kanten op als je van smaakjes in je koffie houdt. Ook kun je er eenvoudig een kop warme chocolademelk mee zetten. Kijk voor de verschillende ontwerpen van de Dolce Gusto machines bij Expert via de volgende link:

De beste koffiemachine?

Wat is de beste koffiemachine? Dat is natuurlijk een moeilijke vraag om te beantwoorden. Over smaak valt niet te twisten. We kunnen hem daarom beter aanpassen naar; wat is de beste koffiemachine voor jou? Zaken als smaak, favoriete koffiesoort, budget en flexibiliteit spelen hierin een grote rol.

Natuurlijk begin je jouw zoektocht bij je eigen smaak. Wat vind je zelf een lekkere koffiesoort? Drink je het liefst een sterke espresso of ben je meer van een van de vele variaties met melk. Dat geeft vaak al veel richting voor jezelf. Flexibiliteit is ook een belangrijk onderdeel van jouw keuze. Vind je het geen probleem om vast te zitten aan een bepaald systeem, zoals Nespresso of Dolce Gusto? Of wil je liever alle vrijheid om volledig zelf jouw koffiesoort te kunnen bepalen via koffiebonen of gemalen koffie? Budget is natuurlijk altijd een belangrijke. Gelukkig kun je veel van onze selecties rangschikken op prijs, zodat je snel bij jouw beste koffiemachine uitkomt.

Scroll naar boven